MUST-MBA09屆 交流論壇

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

最新主題

» 大家知道管理導論的問答題“Individual Decision making”答案在哪裏嘛?
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周五 1月 01, 2010 10:58 pm 由 黃建明

» 返學絕句 Ref by Sam.Chan
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周一 12月 14, 2009 5:44 pm 由 LeoHo亞聰

» Hey....大家交換下facebook 同埋 msn啦....>.<
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周一 11月 30, 2009 11:26 pm 由 LeoHo亞聰

» 澳門科技大學1002學期訂書、繳費及領書通知
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周六 11月 21, 2009 2:36 am 由 LeoHo亞聰

» ( 介紹 )這個討論區可以做些什麽
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周六 11月 14, 2009 3:53 am 由 In Tat

» <<Macroeconomics (Theory, Policy, Cases) >>课件资源下载
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周六 11月 14, 2009 3:51 am 由 In Tat

» 澳门科技大学09MBA QQ群
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周四 11月 12, 2009 7:23 pm 由 Simentruan

» Hooper's - Grand opening promotion!
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周三 11月 11, 2009 2:14 am 由 LeoHo亞聰

» 重要通告---有關download課件資源之介紹
返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty周三 11月 11, 2009 2:04 am 由 LeoHo亞聰

合作伙伴

免費論壇

免费论坛

返學絕句 Ref by Sam.Chan

LeoHo亞聰
    LeoHo亞聰

文章數 : 33
    注冊日期 : 2009-10-09
    年齡 : 39

返學絕句 Ref by Sam.Chan Empty 返學絕句 Ref by Sam.Chan

發表 由 LeoHo亞聰 周一 12月 14, 2009 5:44 pm

以下的詩句,小弟我看完之後,笑佐成日!
    多謝SamSam ga好介紹

生係中國人,死係中國魂
    要我學英文,梗係冇可能
    英語唔合格,更顯我性格
    數學唔合格,老師負全責
    語文唔合格,咁我冇辦法
    考試考得好,全靠隔離好
    考試考唔好,隔離唔識做                                              

日日返學愁更愁,老師講野無離頭
    我就聽到似夢游,次次批評無理由
    功課多到似報仇,做野做到似撈頭                                 

返學為左乜,日日被糟質
    功課都係抄,一係就唔交
    返學等放學,放學飲可樂
    打鐘各自飛,就咁又一Day                                    
    積積復積積,唔識就唔識
    測驗夠刺激,居然無題識
    上堂聽唔識,搗亂多款式
    自修一樣識,睬佢都生積
    自修一樣識,睬佢都生積

我校女生一回頭,嚇死河邊果隻牛。
    我校女生二回頭,全校男生一齊嘔。
    我校女生三回頭,全球色魔齊跳樓。
    我校女生四回頭,黃河從此不再流。
    我校女生五回頭, 大慶油田不出油。
    我校女生六回頭,浮游生物不浮游。
    我校女生七回頭,碧咸要打乒乓球。
    我校女生八回頭,和尚洗頭用漂柔。
    我校女生九回頭,豬排侵占我地頭。
    我校女生十回頭,人人逃離這地球。

我地讀書好難做,成日惡補中英數,又怕Miss打報告,政府都要賣廣告。 tongue

現在的時間是 周四 五月 02, 2024 8:53 pm